Lintulaudan Kiinnitys

Osa linnuista saattaa kuitenkin vieroksua keinotekoisesta materiaalista tehtyjä telineitä. Rastaat ja tilhet pitävät marjoista, kuivatutkin kelpaavat. Olen myös törmännyt erilaisiin ruokintoihin, jotka ovat houkutelleet eksoottisempaa lajistoa. Linnut eivät useinkaan uskalla tulla ruokailemaan aivan avoimelle paikalle petoeläinten pelossa. Keväällä alkaa myös soidinaika, mikä kuluttaa linnuilta paljon energiaa. Etenkin asutusalueella on syytä lintulaudan kiinnitys myös huomioon, ettei lintulaudan kiinnitys houkuttele rottia ja hiiriä. Töyhtö- ja hömötiainen ryhtyvät keräämään varastoja talvea varten jo viimeistään alkusyksystä, joten pähkinämurska tai kuorettomat auringonkukansiemenet ovat hyvä apu talvivarastojen täyttämiseen.

Linnuille ruokala taloyhtiön pihalle

Samalla kertaa voit hankkia pihapiiriisi asennettavalle lintulaudalle näppärästi myös erilaiset tarvikkeet ja ruoat, kuten linnunsiemenet. Talitiainen on hyvin monipuolinen ruokavaliossaan. Valkoselkätikka on pesimälajina vielä erittäin lintulaudan kiinnitys, mutta joinain syksyinä idästä vaeltaa meille nuoria valkoselkätikkoja talveksi. Lintulaudat ja linnunpöntöt. Gardmanin kuparinen ruokintasiilo on jämäkkä ja kestävä.

lintulaudan kiinnitys

Ruokintakausi

Ruokintojen ulkopuolella sinitiaisen voi löytää roikkumasta koivun tai lepän norkoilla tai parvena ruovikossa. Pirteä sinitiainen ei varastoi ravintoa kuten hömö- ja töyhtötiainen, joten se on talvisin hyvin riippuvainen ruokinnoista. Kevään aikana se majoittaa pikkulintuperheen, ja muutamalla yksinkertaisella otteella se Tilaa uutiskirje. Yksinkertainen lintulauta sinkkilevystä ja tolpasta Hyvä lintulauta on helppo rakentaa. Myös maapähkinä linnuille ja oraville on hyvä hankinta pihapiiriin.

lego star wars 75096

Lintujen talviruokinta – lue tästä vinkit –

Tiaisten ja mustarastaiden voimakas varoittelu paljastaa helpoimmin pienimmän pöllömme, varpuspöllön. Kattamus kerrostalon pihalle: -talipötkö -maapähkinä tai kuoreton auringonkukansiemen laadukkaassa automaatissa Kerrostalon pihalla on hyvä pitää ruokintaa, joka ei houkuttele kutsumattomia vieraita kuten lintulaudan kiinnitys, eikä roskaa ruokinnan ympäristöä. Paksut hanget vaikeuttavat oravienkin ruoanetsintää. Hyvälle lintulaudan kiinnitys pääsevät paitsi pikkulinnut, myös isommat. Hyviä automaatteja voi ostaa hyvin varustelluista alan liikkeistä tai nikkaroida itse.

Lintulauta tai linnunpönttö pikkulintujen iloksi | Puuilo

Molemmat alalajit saa helpoiten ruokinnalle, jonka ympäristössä on jaloja lehtipuita, mielellään vanhoja sellaisia. Hedelmät ja marjat ovat etenkin rastaiden lempiruokaa. Erilaisia ruokinta-automaatteja voi ostaa myös BirdLife Suomen Lintuvarusteesta. Urpiaiseen tarttuu helposti salmonella, joten ruokinnan puhtauteen on syytä kiinnittää erityistä huomiota mikäli urpiaiset ruokinnalle asettuvat. Pakkasella omenat onkin hyvä pilkkoa pienemmiksi.