Xiaomi Mi 10 E

Akunkesto Mi 10 Prossa oli positiivinen yllätys. Mi 10 Pron suositushinta Suomessa on euroa varustettuna 8 gigatavun RAM-käyttömuistilla ja gigatavun tallennusmuistilla. Pääkameran tuottamat 25 megapikselin kuvat ovat täynnä yksityiskohtia ja myös kuvien kinetiikka on kunnossa. Jos tarvetta on, täytyy katseet suunnata xiaomi mi 10 e. WhatsApp- ja Slack-viestittelyä, Twitterin ja selailua, sähköpostien lukemista, karttasovelluksen käyttöä, nettiselailua, muutamia puheluita, satunnaista lyhytjaksoista pelailua ja kameran käyttöä 4G-yhteyden, Bluetoothin, WLAN:in ja synkronointien ollessa jatkuvasti päällä. Toteutus on toimiva ja testijaksolla sen käyttö sujui nopeasti ja varmasti. Takakuoren pinta on tyypillinen lasipinta, eli kuivilla käsillä erittäin liukas ja kosteilla pitoa löytyy paremmin.

Error 429 Too Many Requests

Parista ikävästä puutteesta huolimatta kokonaisuutena Mi 10 Pro ansaitsee ehdottomasti ostosuosituksen. Suurimmat puutteet löytyvät puuttuvasta IP-luokituksesta sekä hieman puutteellisesta kameraratkaisusta. Kuvien yksityiskohdat, kontrasti ja dynamiikka ovat myös hyvällä tasolla. Käytännön suorituskyvystä on Mi n osalta hankalaa löytää pahaa sanottavaa. Takalasin kaartuvat reunat helpottavat kookkaan laitteen käsittelyä yhdellä kädellä, vaikkakin se silti vaatii pienimuotoista sormijumppaa. Ilmeisesti Xiaomi on ottanut opikseen ja Mi n osalta kuva-alaa on hieman pienennetty, jonka johdosta Mi n kuvat ovat perustilassa 25 megapikselin kokoisia. Testijaksolla huomattiin, että lukitusnäytölle ilmoitusten saaminen tuntui olevan lähinnä xiaomi mi 10 e, kun osa sovelluksista osasi näyttää ilmoituksia lukitusnäytöllä, mutta suurimmasta osasta ei ilmoituksia xiaomi mi 10 e vain ilmaantunut, vaikka asetukset olivat varmasti kunnossa.

xiaomi mi 10 e

Tuotekuvaus Xiaomi Mi 10 Lite 5G 6GB/128GB 6.57´´ Dual SIM Smartphone

Mi 10 Pro tukee 5G-verkkoja nykyisin käytössä olevana, vielä ohjauksessa 4G:hen tukeutuvana Non-Standalone NSA -versiona kuin myös tulevana itsenäisenä Standalone-versiona. Testimme aikana Mi 10 Pron tietoturvapäivitysten taso toukokuun alussa oli vielä 1. Hyvällä hintalaatusuhteella varustetuista high-end-puhelimista tunnettu Xiaomi julkaisi Mi-sarjan vuotuiset huippumallit tänä vuonna helmikuussa Kiinassa ja maailmanlaajuinen julkaisu oli vuorossa maaliskuun lopulla. Kuvien yksityiskohdat, kontrasti ja dynamiikka ovat myös hyvällä tasolla. Kennossa on myös nopea dual pixel PDAF -automaattitarkennus. Mi n lasinen takakuori on muotoiltu reunoiltaan kaarevaksi kaikkiin suuntiin.

tommy hilfiger tech

Testissä Xiaomi Mi 10 Pro: Erittäin kova haastaja 5G-huippupuhelinten kisaan – Teknavi

Mi n käyttöjärjestelmänä toimii totuttuun tapaan Googlen Android 10 -käyttöjärjestelmä, jonka päällä on Xiaomin oma MIUI 11 -käyttöliittymä. Oletuksena käytössä oleva automattitila pyrkii muuttamaan näytön väritoistoa ja kontrastia ympäröivän valaistuksen mukaan. Alla vielä esimerkki Mi 10 Pron kameroista eri zoom-tasoilla. Zoom-kuvaamiseen Mi 10 Pro sopiikin hyvin, ja kuvat pysyvät erittäin laadukkaina vielä 5xx-zoom-tasoillakin — erityisesti puhelimen näytöltä tarkasteltuna. Heikkouksia Mi 10 Prossa ovat lähinnä ominaisuuslistan tietyt puutteet, minkä lisäksi MIUI-ohjelmisto voi tietenkin jakaa mielipiteitä. Kaikkien Mi 10 Pron neljän kameran kuvanlaatua voidaan pitää hyvänä, ja pääkamera ja telekamerat pärjäävät varsin hyvin myös vähäisemmässä valossa. Yli gramman painoa on hankala uskoa käytössä todeksi, sillä laite tuntuu jopa yllättävän xiaomi mi 10 e kädessä.

| Xiaomi Mi 10 vs. Xiaomi Mi 10 Pro

Haluttaessa käytettävissä on myös täysi megapikselin kuvatarkkuus, joka löytyy kamerasovelluksesta erillisenä näppärästi erillisenä kuvaustilana. Videossa on myös havaittavissa pienimuotoista tökkimistä. Mi 10 Pro tarjoaa kiinnostavat tekniset ominaisuudet, kuten 6,67 tuuman AMOLED-näytön 90 hertsin virkistystaajuudella, Qualcomm Snapdragon -järjestelmäpiirin ja tuen 5G-yhteydelle, tehokkaat akun 50 watin pikalatauksen ja 30 watin langattoman pikalatauksen sekä erittäin mielenkiintoisen takakamerakokonaisuuden, joka koostuu megapikselin pääkamerasta, 20 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä kahdesta telekamerasta, joista megapikselistä Xiaomi kutsuu myös muotokuvakameraksi. Näin Mi 10 Pro tarjoaa erilliset kameransa 0,6x-, 1x-, 2x- ja 3,76x-zoom-tasoille. Positiivisena asiana voidaan mainita käyttöliittymään vihdoin saapunut ohjelmistovalikko.