Yrttien Kasvattaminen Siemenestä

Punalehtiset basilikat ovat vihreitä serkkujaan hieman haastavampia kasvatteja. Muista minut. Salvian lehdet ovat nukkapintaiset. Kasvatus lämpimässä ja tuulettomassa paikassa, kuten kasvihuoneessa. Lipstikan siementen itäminen ja kasvuun lähtö on hidasta.

Mausteyrttien lastenkasvatus – näin onnistut

Parasta on kylvää rosmariini ruukkuun ja nostaa se aina talveksi sisälle, joko kasvilampun alle tai paikkaan, jossa lämpötila pysyy noin asteessa. Hyötykasviyhdistyksen Annalan puutarhassa näet kesällä yrtit komeimmassa kasvussaan ja saat ideoita yrttien ja koristekasvien sijoitteluun yhdessä ja erikseen. Salvia Salvia officinalis Salvia sopii liha- papu- sipuli- ja kaaliruokien mausteeksi. Yrttien juureen voi sijoittaa katetta. Innosta muutkin tarhuroimaan — jaa sivu! Täytä yrttien kasvattaminen siemenestä lähes täyteen hiekansekaista ja vähäravinteista multaseosta tai ruukkumultaseosta, jossa on rahkasammalta.

yrttien kasvattaminen siemenestä

Taimien siirto eli kouliminen ja lannoitus

Istuta basilikaa tomaatin kumppaniksi. Monivuotinen, mutta Suomessa ulkona yksivuotinen. Näiden yrttien sopiva esikasvatusaika alkaa nyt maalikuussa, eli ehdit vielä hyvin laittaa kylvökset tulille! Aktivoi Omat sivut sähköpostilla Aktivoi Omat sivut tekstiviestillä. Ilmoita sähköpostilla uusista postauksista. Salvia tarvitsee vain vähän lannoitusta. Timjaminversoista saa hauduttamalla aromikasta teetä.

urbanista athens sport

Yrtit — Tarhuri

Kimalaiset, mehiläiset ja perhoset pitävät mausteyrttien kukista, joten antamalla osan taimista kukkia saat houkuteltua hyödyllisiä hyönteisiä puutarhaasi. Lue lisää yrteistä. Ryytisalvioiden lisäksi kannattaa kokeilla isolehtistä ja ihanan tuoksuista ananassalviaa Salvia elegans Salvian lastenkasvatus Istuta salvian taimet aurinkoiseen paikkaan. Yrttien kasvattaminen siemenestä siemen itävät useimmiten 20—24 asteessa. Hyvä pitää noin 15 cm:n etäisyydellä muista kasveista. Siementen kylväminen on tosi kivaa lasten kanssa. Taimien esikasvatus

Kylvä oma yrttiruukku | Martat

Kostea kasvualusta ja vähäluminen ja pakkastalvi koituvat kuitenkin timjamin kohtaloksi. Vielä kesäkuun alussa yöt saattavat olla viileitä, jolloin yrtit kannattaa siirtää yöksi sisälle. Kylvö: Huhtikuussa. Timjami viihtyy kuumassa ja kuivassakin paikassa joten se on todella oiva kuuman parvekkeen yrtti. Erityisen mukavaa on kylvää basilikan siemeniä, koska ne jätetään mullan pinnalle ja itäminen on nopeaa ja helposti nähtävissä.